Çita tilkiyi gözüne kestirdi ama

Doğada işler her zaman düşünüldüğü gibi olmuyor. Tilkiyi gözüne kestiren bir çita öyle duruma düştüki...

Çita tilkiyi gözüne kestirdi ama
06 Ocak 2016 Çarşamba 13:00

İspanyalı resimci Jorge Alescano objektifiyle avcı iken av konumuna düşen çitayı fotoğrafladı.

HER ŞEY TERSİNE DÖNDÜ

42 yaşındaki profesyonel resimci, Kenya'nın Maasai Mara Ulusal Parkı'nda vahşi doğayı fotoğraflarken yaşamda belki de bir defa karşılaşabileceği bir olaya şahit oldu. Çitanın kovaladığı yarasa kulaklı tilki birden dönerek kendisini kovalayan çitaya hamle yaptı. Neye uğradığını şaşıran çita, avcı iken av olma psikolojisiyle kaçmaya başladı.

"BU İNANILMAZDI"

Yarasa kulaklı tilki, az evvel kendisini kovalayan çitayı, aynı duyguları yaşatmak için midir bilinmez ısrarla kovalamaya başladı. Bu sıradışı anları fotoğraflayan Alescano, "Yarasa kulaklı tilki, çitanın akşam yemeği olmamaya karar verdi ve olayı bilakis çevirdi. Bu inanılmazdı, çitanın niye böyle davrandığına bir mana veremedik" dedi.

"İZLENMESİ İNANILMAZ MANZARAYDI"

İspanyol resimci sözlerinin devamında; "Çita şayet kovalamacayı devam ettirseydi, yarasa kulaklı tilki ona basit bir öğün olabilirdi. Bu hala bizim için gizemini koruyor. Tilki birden koşturmayı bıraktı ve bir anda geri döndü, bu çitanın dengesini bozdu. Lakin sonra yaşananlar daha da hayret verici. Tilki çitayı kovalamaya başladı ki bu izlenmesi inanılmaz bir manzaraydı, yaşamda adamın yalnızca bir defa başına gelecek türden bir fırsattı" diyerek duygularını ifade etti.

İşte olaydan çarpıcı kareler; 









Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.