Çin hava kirliğinde sarı alarma geçti

Çin'in başkenti Pekin'inde aralarında bulunduğu bir çok şehir ve eyalette hava kirliliğinin artmasından dolayı ikinci aşama olan sarı alarma geçildi.

Çin hava kirliğinde sarı alarma geçti
16 Kasım 2016 Çarşamba 10:07

Çin'in kuzeyinde bulunan kentlerde yoğun hava kirliliği nedeniyle sarı alarma geçildiği belirtildi. Alam verilen yerlerin arasında başkent Pekin'de bulunuyor.

Çin Ulusal Meteoroloji Merkezince yapılan açıklamada ülkenin kuzeydeki Hunan, Hubey, Hıbey, Şanşi ve Şaanşi eyaletlerinin bazı bölgeleriyle birlikte Tiencin kenti ve başkent Pekin'de giderek artan hava kirliliği nedeniyle sarı alarm verildiğini bildirildi. İki gün geçerli olacak olan bu sarı alarmda gökyüzünün grünmemesinden dolayı verildiği bildirildi.

2 yıldır hava kirliği için mücadele veren Çin'in verdiği sarı alarm ikinci aşamada bulunuyor. Mavi, sarı, turuncu ve kırmızı olmak üzere dört aşamadan oluşan alarm sisteminde hava kirliliğinin artmasıyla aşama atlayabilir.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.