Çin Dışişleri Bakanlığı: "Türkiye Rusya arasındaki iyileşmeyi iyi buluyoruz"

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Lei, Türkiye ve Rusya arasındaki görüşmeleri takip ettiklerini ve Türkiye-Rusya arasındaki iyileşmeleri olumlu karşıladıklarını ifade etti.

Çin Dışişleri Bakanlığı: "Türkiye Rusya arasındaki iyileşmeyi iyi buluyoruz"
28 Haziran 2016 Salı 14:40

Türkiye ve Rusya arasındaki buzların yavaş yavaş erimesi Çin'in hoşuna gitti. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Lei, Türkiye-Rusya ilişkilerindeki iyileşmeyi olumlu karşıladıklarını bildirdi. Rusya'nın sınaır ihlali yapan uçağın düşürülmesinin ardından Türkiye Rusya arasındaki ilişkilerin gerildiği hatırlatılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz haftalarda Rusya Günü nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gönderdiği mektupta, Su-24 uçağı pilotunun ölümü için söylediği sözler belirtildi. 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Lei, Türkiye ve Rusya arasındaki son dönemde yaşanan yumuşama ile ilgili konuştu. Lee, "Konuyla ilgili bilgi sahibiyiz. Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerde yaşanan iyileşmeyi olumlu karşılıyoruz" değerlendirmesini yaptı. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.