Çin'den ABD'ye 'savaş' uyarısı

Küresel ticarette haksız rekabet nedeniyle ABD'nin Çin'e uyguladığı yaptırımlar hakkında Çin Ticaret Bakanı Gao Huçıng'dan açıklama geldi.

Çin'den ABD'ye 'savaş' uyarısı
21 Şubat 2017 Salı 13:48

Çin Ticaret Bakanı Gao Huçıng, başkent Pekin'de düzenlenen basın toplantısında ABD için uyarıda bulundu. ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'den ithal ürünlerde vergi artırımı yapmasına yönelik değerlendirmelerde bulunan Gao, "Ticaret savaşı söylemlerinin bir seçenek olmaması gerektiği"ne vurgu yaptı. Bunların Çin - ABD ilişkilerine zarar vereceğinden dolayı uyarıda buluan Gao, "müzakere ve diyalog yoluyla fikir ayrılıklarını çözmek için ortak çaba harcaması gerektiğini" söyledi.

İki ülke arasında yaşanacak olan ticari gerilimin her iki tarafa da zararı dokunacağını dile getiren Gao, işbirliği çağrısında bulundu.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.