Çernobil nükleer faciasında ölenler 30. yıldönümünde anıldı

Ukrayna'da Çernobil nükleer felaketi 30. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anıldı. Çernobil nükleer santral faciasının yıldönümünde hem faciada ölenler hem de Çernobil faciasının bıraktıkları konuşuldu. Peki Çernobil faciası ne zaman olmuştu?

Çernobil nükleer faciasında ölenler 30. yıldönümünde anıldı
26 Nisan 2016 Salı 21:40

Ukrayna'da, Çernobil nükleer faciasında 30 yıl evvel ölenler çeşitli anma etkinlikleriyle anıldı. Tam 30 yıl evvel Çernobil'de nükleer santraldeki dördüncü reaktörde patlama meydana gelmiş ve tüm ülkede gün boyu sirenler çalınmıştı. Bugüne kadar yaşanan en büyük nükleer felaket olan Çernobil 26 nisan 1986 yılında gerçekleşti.

Çernobil'deki bir reaktörde meydana gelen nükleer sızıntı geniş bir alana yayılmış ve binlerce insan ve diğer canlılar bu nükleer sızıntının etkisi aldınta kalmıştı. Çernobil felaketi sırasında 30 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken facia sonrası nükleer sızıntılardan kaynaklanan hastalıklarda 5000'e yakın vatandaşın hayatını kaybettiği biliniyor.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.