Çayın fiyatını pahalı bulan polis satıcıyı öldürdü!

Mısır'ın başkenti Kahire'de satıcıyla polis arasında çay fiyatından dolayı tartışma çıktı. Polis tartışma sırasında satıcıyı silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından ülkede büyük tepkiler ve kitlesel gösteriler meydana geldi.

Çayın fiyatını pahalı bulan polis satıcıyı öldürdü!
20 Nisan 2016 Çarşamba 12:24

Mısır'ın başkenti Kahire'de satıcıyla polis arasında çay fiyatında anlaşamadıkları için tartışma çıktı. Polis tartışma sırasında satıcıyı silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından ülkede büyük tepkiler ve kitlesel gösteriler meydana geldi.

Sputnik'in yaptığı habere göre, Kahirenin Rehab semtinde sokak satıcısından çay almak isteyen üç polisin, çayın fiyatını yüksek bulması nedeniyle tartışma çıktığı ve polislerden birinin iki kişiyi vurarak yaraladığı iddia edildi. Hastaneye kaldırılan bir sokak satıcısı hayatını kaybederken saldırgan polis gözaltına alındı.

Yaşanan olayla ilgili görüntülerin sosyal medyada paylaşım rekoru kırmasının ardından Kahire’nin birçok bölgesinde gösteriler düzenlenmesi sırasında bazı göstericiler de polis araçlarına saldırdı. Birçok gösterici ise, polis teşkilatının bağlı olduğu İçişleri Bakanlığı’nı hedef alarak 'İçişleri Bakanlığı bir çete' sloganları attı.
 


Etiketler; #mısır
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.