Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da patlama! 30 ölü ve onlarca yaralı var

Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da bu sabah saatlerinde patlama meydana geldi. Patlamada 30 kişi öldü. Patlamaya canlı bombanın neden olduğu düşünülüyor.

Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da patlama! 30 ölü ve onlarca yaralı var
16 Ocak 2016 Cumartesi 20:39

Afrika kıtasının batı bölümünde yer alan Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da patlama meydana geldi. Patlamada 20 kişi hayatını kaybetti.  Saldırıları ise El-Kaide'ye bağlı Mağrip grubunun üstlendiği iddia ediliyor.

Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'daki Splendid oteli ve otelin lokantasına dün gece düzenlenen 30 kişinin öldüğü saldırıda rehine krizi sona erdi. 126 kişi kurtarıldı, 4 saldırgan öldürüldü

Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'daki Splendid oteli ve otelin lokantasına dün gece düzenlenen, 30 kişinin öldüğü ve Kaide bağlantılı İslami Mağrip örgütünün üstlendiği saldırıdaki rehine krizi sona erdi. Operasyonda 126 kişinin kurtarıldığı, 4 saldırganın da öldürüldüğü duyuruldu.

Fransız özel güçleriyle birlikte hareket eden Burkina Faso askerleri, saldırı başladıktan 2 saat sonra genelde turistlerin kaldığı otelden 33'ü yaralı 63 kişiyi kurtarmayı başarmıştı. Kurtarılanların arasında Çalışma Bakanı Clement Sawadago'nun da olduğu açıklanmıştı.

İçişleri Bakanı Simon Campaore, itfaiyecilerin otelin karşısındaki lokantanın terasında 10 kişinin cansız bedenini bulduğunu aktarmıştı. AFP ajansına konuşan Campaore, "Toplam ölü sayısı henüz belli değil. Askerler hâlâ oteli tarıyor. Otelde kaç saldırgan olduğunu da bilmiyoruz" demişti.
Uluslararası havaalanı yakınlarında bulunan 4 katlı Splendid Otel'inin hemen dışında bomba yüklü 2 aracın infilak ettiği, maskeli 3-4 kişinin otele girdiği ve güvenlik güçleriyle saldırganlar arasında çatışma çıktığı belirtilmişti.

HOLLANDE'DAN KINAMA

Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, bu 'iğrenç ve korkakça saldırıyı' kınadı.

Burkina Faso nerededir?

Burkina Faso, Afrika kıtasının batı bölümünde yer alan, denize kıyısı bulunmayan bir kara ülkesidir. Ülkenin sınır komşularını (kuzeyden saat yönünde ilerlendiğinde) Mali, Nijer, Benin, Togo, Gana ve Fildişi Sahilleri oluşturmaktadır. Geçmişte Fransa sömürgesi olan ülke 1960 yılında Yukarı Volta adı ile bağımsızlığa kavuşmuştur. Bağımsızlık sonrası dönemde siyasi belirsizlikler neticesinde darbeler yaşanmış, 4 Ağustos 1983 tarihinde Thomas Sankara önderliğinde devrim gerçekleştirilmiş, ülkenin ismi de devrim neticesinde Burkina Faso olarak değiştirilmiştir. Ülkenin başkenti Ouagadougou'dur.

Başkenti Ouagadougou olan ülkenin resmî dili de Fransızcadır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.