Brüksel'de yüzlerce kişi Trump'ın vize yasağını protesto etti

Belçika’nın başkenti Brüksel’de yüzlerce kişi, ABD Başkanı Trump'ın 7 İslam ülkesinin vatandaşlarına getirdiği vize yasağına karşı gösteri düzenledi.

Brüksel'de yüzlerce kişi Trump'ın vize yasağını protesto etti
13 Şubat 2017 Pazartesi 09:26

Belçika’nın başkenti Brüksel’de, ABD Başkanı Donald Trump'ın 7 İslam ülkesinin vatandaşlarına getirdiği vize yasağı protesto edildi.

AB Komisyonu, AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu (AP) gibi önemli Avrupa Birliği (AB) kurumlarına ev sahipliği yapan Brüksel’de, ABD Büyükelçiliği önünde toplanan yaklaşık 300 kişi, 7 İslam ülkesinin vatandaşlarına getirdiği vize yasağı nedeniyle ABD Başkanı Trump aleyhinde slogan attı, dövizler açtı.

Belçika polisi, yaklaşık 2 saat süren protesto nedeniyle çevrede güvenlik tedbirleri aldı.

"Yasak devam ettiği sürece Trump Belçika'ya gelmesin"

Trump'ın politikalarını eleştiren gruptakiler, çeşitli talepler içeren bir bildiri okudu. Bildiride, Belçika topraklarında yaşayan ve Trump'ın söz konusu kararında yer alan 7 ülke vatandaşı Müslümanların sınır dışı edilmeyeceğine dikkat çekildi, yasak devam ettiği sürece Trump'ın Belçika'ya gelmemesi istendi.

ABD Başkanı Trump'ın Brüksel'e mayıs sonunda düzenlenecek NATO zirvesi için gelmesi bekleniyor. Bu esnasında Brüksel'de büyük bir Trump karşıtı gösteri düzenleneceği tahmin ediliyor.

(AA)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.