BM'nin iyi niyet elçisi Anne Hathaway oldu

Amerikalı Oscar ödüllü oyuncu Anne Hathaway, Birleşmiş Milletler (BM) İyi Niyet Elçisi oldu.

BM'nin iyi niyet elçisi Anne Hathaway oldu
16 Haziran 2016 Perşembe 11:22

Oscar ödüllü oyuncu BM'nin İyi Niyet Elçisi oldu. Birleşmiş Milletler, ünlü oyuncu Hathaway'in İyi Niyet Elçisi olduğunu açıkladı.

BM tarafından yapıln duyuruda, Hathaway'in, kadınların toplumsal cinsiyet eşitliği ve haklarının güçlendirilmesi için küresel iyi niyet elçisi olarak atandığını ve kadınların yanı sıra kız çocuklarının hakları konusunda da mücadele edeceği belirtdi. Ünlü oyuncu Hathaway'da böyle bir göreve atanmaktan onur duyduğunu ifade etti. 

'Sefiller' (Les Miserables) filmindeki başarılı oyunculuğu ile Oscar ödülü kazanan Hathaway, aralarında 'Aşk Sarhoşu', 'Alis Harikalar Diyarında', 'Şeytan Marka Giyer', 'Kırmızı Başlıklı Kız', 'Gelinlerin Savaşı' gibi filmlerin de bulunduğu bir çok filmde rol aldı.

Anne Hathaway kimdir?

Anne Jacqueline Hathaway (d. 12 Kasım 1982) Amerikan aktris. Birkaç sahne rolünden sonra 1999 tarihli Get Real isimli televizyon dizisinde yer aldı. Disney filmi Prenses Günlükleri ve onun 2004'teki devam filminde Mia Thermopolis'i oynadıktan sonra şöhrete kavuştu. Hathaway o zamandan beri 2005 tarihli Havoc ve Brokeback Mountain gibi drama filmlerinde de oynadı. Ayrıca Meryl Streep ile oynadığı Şeytan Marka Giyer (2006), Jane Austen'ı canlandırdığı Aşkın Kitabı (2007) ve Christopher Nolan'ın yönettiği Yıldızlararası (2014) filmlerinde yer aldı.

2008'de Rachel Evleniyor'daki performansıyla birçok ödül aldı ve En İyi Aktris dalında Akademi Ödülü'ne aday oldu. 2010'da gişede büyük başarı kazanan Sevgililer Günü, Tim Burton'ın çektiği Alis Harikalar Diyarında ve Aşk ve Diğer Felaketler filmlerinde oynayıp Simpsonlar'daki seslendirmesiyle Emmy Ödülü aldı. 2011'de animasyon yapımı Rio'da seslendirme yaptı ve Lone Scherfig'in Bir Gün uyarlamasında başrol oynadı. 2012'de Christopher Nolan'ın Kara Şövalye Yükseliyor'unda Selina Kyle'ı ve Tom Hooper'ın Sefiller'inde Fantine'i canlandırdı. Sefiller'deki performansı ile müthiş yorumlar aldı ve En İyi Yardımcı Aktris dalında Akademi Ödülü başta olmak üzere Altın Küre, SAG Ödülü ve BAFTA'nın da bulunduğu önemli ödüllere layık görüldü. People tarafından 2001'in en iyi çıkış yapan yıldızlarından biri olarak sıfatlandırıldı ve 2006 yılında da "Dünyanın En Güzel 50 İnsanı" listesinde yer buldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.