BM Genel Sekreterliği koltuğuna oturacak isim belli oldu

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği koltuğuna oturacak yeni isim belli oldu. Diplomatik kaynaklar, Portekiz eski Başbakanı Antonio Guterres'in bu göreve geleceğini duyurdu.

BM Genel Sekreterliği koltuğuna oturacak isim belli oldu
07 Ekim 2016 Cuma 15:12

Birleş Milletler Genel Kurulu'ndaki resmi oylamanın yarın yapılacağı duyuruldu.

Yeni genel sekreter 1 Ocak 2017'de görevine başlayacak.

İki dönemdir, yani 2007'den beri BM Genel Sekreterliği yapan Güney Koreli Ban Ki-mun, bu sene sonunda görevi bırakıyor.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu büyük olasılıkla gelecek hafta toplanarak 67 yaşındaki Guterres’i genel sekreter seçecek. Guterres dün Lizbon’da yaptığı kısa açıklamada;
“Önümüzdeki büyük sorunlar ve modern dünyanın korkunç karmaşıklığı karşısında (içinde bulunduğum) duygu tevazudur. Ancak dünyada haksızlık, yoksulluk, hak ihlalleri, terörizm ve çatışmalardan zarar gören en korunmasız olanlara hizmet edebilmek için de alçak gönüllü olmak gerekir” dedi.

Guterres, 1995 ile 2002 yılları arasında Portekiz Başbakanlığı görevini yürüttükten sonra, 2005 ile 2015 yılları arasında Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri olarak görev yaptı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.