Bir ülke daha FETÖ okullarını devrediyor

FETÖ'ye ait olan okulları Türkiye Maarif Vakfı'na (TMV) devredilmesi için imzalanan protokol ile Sudan'da terör örgütü okullarının devri konusunda anlaştı.

Bir ülke daha FETÖ okullarını devrediyor
01 Aralık 2016 Perşembe 12:44

FETÖ'ye ait olan okullar Türkiye Maarif Vakfı'na (TMV) devredilmeye devam ediyor. En son FETÖ okullarının devrini yapan ülke ise Sudan oldu. Sudan'daki terör örgütünün yapılanmasına ilişkin yapılan çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulunan Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın, "Sudanlı yetkililerle yapılan görüşme neticesinde okulların Marif Vakfına devri konusunda protokol imzalandı." diye konuştu.

Aslında Sudan'daki FETÖ okullarının Ocak 2015'te yönetimin değiştirilmesi için çalışma başlatıldığını belirten Aydın, Sudan yönetiminden güçlü destek aldıklarını söyledi. Öğretmen, okul müdürü hatta eski TUSKON yöneticisininde gözaltına alındığını belirten Aydın, gözaltına alınan kişilerin ülkeyi terk etmesinin istendiğini anlattı. Bazı FETÖ mensuplarının ülkeyi terk ettikten sonra geri geldiği tespit edlenler için Aydın, "Sudanlı yetkililerin aktardığına göre bu şahıslar artık ülkede değil." diye konuştu.

Sudan'ın 17 Ağustos'ta okullara yeniden el koymasının ardından diğer bütün FETÖ kuruluşlarında kapatıldığına değinen Aydın, "Sudanlı yetkililerle yapılan görüşme neticesinde okulların Türkiye Maarif Vakfına (TMV) devri konusunda ön mutabakat sağlandı ve protokol imzalandı." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.