Benzinli araç o ülkede yasaklanıyor

Tüm fosil yakıtlı araçların tamamen ülkede yasaklanması için meclise götürülen önerge Norveç meclisinde tartışılıyor. Eğer onaylanırsa dünyada bir ilk hayata geçecek.

Benzinli araç o ülkede yasaklanıyor
07 Kasım 2016 Pazartesi 11:18

Norveç tüm fosil yakıtlı araçların 2025 yılında tamamen yasaklamak için görüşmeler yapıyor. Norveç hükümeti buna onay verirse hayata geçirilerek dünyada bir ilk gerçekleşmiş olacak. 

Hayata geçirilmesi takdirde ekoloji için önemli bir uygulama olacağını belirten uzmanlar bu uygulamanın en büyük ekolojik ilerleme olacağını kaydediyor. Önergenin mecliste söz sahibi olan  bir sağ-kanat partisinin olduğunu söyleyen basın kaynakları ülkedeki bütçenin büyük bölümünün petrol endüstrisine bağlı olduğuna vurgu yapıyor. Yani bu uygulama ile Norveç'in ekonomik olarakta kazanç sağlayacağı anlamına geliyor.
 
Şu an ülkede kullanılan araçlarının %24'ünün fosil yakıtsız, doğa dostu olduğu raporlarda yer alıyor. 2025 yılında yüzde 100'e çıkması konusunda meclis ortak noktada buluştuğu belirtiliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.