BAE'den Trump'a Katar çağrısı!

Birleşik Arap Emirlik (BAE), Washington Büyükelçisi Yusuf el-Uteybe, ABD'ye Katar'daki hava üssünün taşınması çağrısı yaptı.

BAE'den Trump'a Katar çağrısı!
14 Haziran 2017 Çarşamba 13:30

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ABD'ye Katar çağrısı yaptı. Söz konusu çağrıda ABD'nin Katar'daki hava üssünün taşınması istendi.

ABD'deki The Hill gazetesinin haberine göre, Uteybe, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Katar hükümetine aşırılığı desteklemeyi durdurması konusunda baskı yapmak için bu ülkedeki ABD hava üssünü siyasi araç olarak kullanmasını talep etti.

Uteybe, "Herhangi ek bir baskı için hava üssü gayet güzel bir sigorta poliçesi. Belki Kongre'deki biri bunu duymalı ve 'sadece (hava üssünü) taşımayı düşünmeli miyiz' demeli" ifadelerini kullandı.

Katar'daki ABD hava üssünün, Doha yönetiminin Ortadoğu'da dinmek bilmeyen istikrarsızlığı desteklemeyi sürdürmesinin üstünü kapattığını savunan Uteybe, "Dürüst olmam gerekirse, Katar'a karşı icraatın nedeninin hava üssü olmadığını düşünüyorum" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.