Arnavutluk'tan Türk bayrağı için önemli karar

Arnavutluk, Türk bayrağı dahil Türkiye Cumhuriyeti'ne ait sembollerin kullanımı ile ilgili önemli bir karar aldıklarını açıkladı.

Arnavutluk'tan Türk bayrağı için önemli karar
04 Kasım 2016 Cuma 09:21

Arnavutluk Türkiye'nin talebi üzerine Türk bayrağı için önemli bir karar aldı. 

Arnavutluk Eğitim Bakanlığı Genel Sekreteri Plarent Ndreca tarafından yapılan açıklamada Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olan okulların Türk bayrağıda dahil Türkiye Cumhuriyeti'ne ait sembollerinin kullanmamamasına yönelik karar aldıklarını bildirdi. Türkiye'nin talebi üzerine alındığı belirtilen açıklamada ülkede bulunan FETÖ okullarınada kararla ilgili yazı gönderildiği kaydedildi.

Ndreca, açıklamasında Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliğinin ülkedeki bazı kurumlarda Türk bayrağının ve Türkiye'ye ait sembollerin kullanılmasından duyduğu rahatsızlık sonucu yapıldığını belirtti. Talepte Türkiye'nin haklı olduğunu söyleyen Ndreca, ulusal sembollerin kullanımını onaylayan tek mercinin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu söyledi.

Sembollerin kullanmak için Tiran Büyükelçiliğinden onay almak gerekiyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
erdem - 7 yıl önce
1 hafta önce arnavtuluk diş işleri bakanı... cumhurbaşkanı ve başbakan ile basına kapalı toplantı düzenledi.
Avatar
memo - 7 yıl önce
arnavutluk, kırım ve karakaş müsevi cemmatlerin yönetiminde diyorlar... eski diktatör "enver hoca" sının kıpa ile çekilmiş fotoları var...