Arap ülkeleri ile Katar arasında arabulucu ülke: Kuveyt

Suudi Arabistan, Bahreyn ve Mısır gibi Arap ülkeleri Katar'la ilişkilerini kestiler ve sınırlarını kapattılar. Katar bu durum üzerine açıklama yaptı ve arabuluculuk yapılmasına hazır olduklarını kaydetti. Arabulucu ülke belli oldu: Kuveyt...

Arap ülkeleri ile Katar arasında arabulucu ülke: Kuveyt
07 Haziran 2017 Çarşamba 12:20

Katar'a Sünni Arap ülkelerinden yaptırım geldi. Suudi Arabistan başta olmak üzere Bahreyn ve Mısır gibi Arap ülkeleri Katar ile ilişkilerini kesti ve sınırlarını kapattı. Katar bu sorunun giderilmesi için arabuluculuk yapılmasına hazır olduğunu açıkladı. Arabulucu ülke Kuveyt oldu. 

Katar’ın, Suudi Arabistan’ın “can düşman” olarak gördüğü İran’la iyi ilişkileri ve bölgede terör örgütlerine destek verdiği iddiasıyla, Suudi liderliğinde Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Mısır gibi Sünni Arap ülkeleri yaptırım kararı almışlardı.

Erdoğan, Katar ve Suudi Arabistan ile telefon görüşmesi yaptı:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafları yatıştırmak ve itidal mesajı vermek için hem Katar Emiri, hem de Suudi Kralı ile telefon konuşmaları yapmıştı.

Erdoğan gibi, Sünni Arap cephesinin önemli ülkelerinden Kuveyt de devreye girmişti. Nitekim Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad El Tani Kuveyt Emiri ile yaptığı telefon konuşmasının ardından, Katar halkına yönelik yapacağı açıklanan konuşmadan vazgeçmişti. Kuveyt Emiri ile yapılan telefon görüşmesinin ardından, Katar’ın Suudi cephesine karşı herhangi bir “karşı adım atmayacağı” da duyuruldu.

Arabulucu ülke: Kuveyt

Katar’ın El Cezire televizyonunda yayınlanan haberde de, Kuveyt’in “arabulucu” olarak seçildiği diplomatik bir dille ifade edildi. Katar emirlik ailesinden Şeyh Muhammed Bin Abdulrahman El Tani Cezire’ye yaptığı açıklamada, “Katar, Kuveyt Emiri’nin krizin tarafları ile iletişime geçme ve krizi durdurmak için olanak vermeyi istemektedir” denildi.
 


Etiketler; #Katar #kuveyt
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.