AP'den dikkat çeken Türkiye kararı! Referandumda...

Avrupa Parlamentosu (AP) 16 Nisan'da gerçekleştirilecek referanduma ilişkin bir açıklama yaptı. İşte detaylar...

AP'den dikkat çeken Türkiye kararı! Referandumda...
24 Mart 2017 Cuma 09:15

16 Nisan'da düzenlenecek referandum kararı sonrasında Türkiye'ye ilişkin yapılan açıklamalara ve kararlara bir yenisi daha eklendi. Bu kez alınan kararın merkezi Avrupa Parlamentosu...

Avrupa Parlamentosu (AP), 16 Nisan’da düzenlenecek referandum için dikkat çekici bir karara imza attı. Buna göre, referandum için Türkiye'ye gözlemci gönderilmeyecek ve AP üyelerinin yapacağı açıklamalar, AP’nin görüşünü temsil etmeyecek.

AP’nin Demokrasi Destek ve Seçim Koordinasyon Grubu Eş Başkanları David McAllister ve Linda McAvan, referandum için herhangi bir gözlemci heyetinin gönderilmeyeceğini açıkladı.

AP’nin kararı bununla sınırlı kalmadı ve ‘herhangi bir AP üyesi parlamenter tarafından referandum hakkında yapılacak açıklamaların da hiçbir şekilde AP’nin görüşünü temsil etmeyeceği’ bildirildi.

AP’nin özellikle süreç ve sonuç hakkında yorum yapmama kararı alması, örneğine çok rastlanan bir uygulama değil. Açıklamada, referandum için AGİT’in göndereceği heyete tam güven duyulduğu belirtildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.