Amerikan dergisi Obama’nın Erdoğan ile ilgili bölümü çarpıttı

ABD Başkanı Obama'nın bir Amerikan dergisine verdiği röportajında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili ifadelerin bulunmamasına rağmen muhabir kendi düşüncelerini Obama'nın düşüncesiymiş gibi yansıtarak haber yaptı.

Amerikan dergisi Obama’nın Erdoğan ile ilgili bölümü çarpıttı
11 Mart 2016 Cuma 12:18

 ABD’de yayımlanan Atlantic dergisi, ABD Başkanı Barack Obama’nın dış politika meselelerine ilişkin röportaj yaptı.Derginin Obama ile yapılan röportajında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili herhangi bir ifade olmamasına rağmen Obama’nın görüşü şeklinde yansıtara.



Dergide, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilişkin olduğu iddia edilen bölüm, ABD Başkanı’nın "düşünceleri" şeklinde dolaylı cümleler şeklinde yer aldı. Haberi yapan Jeffrey Goldberg, Erdoğan’ın Suriye politikası ile İslam dünyası içindeki liderlik pozisyonuna ilişkin ifadelerinin şahsi düşünceleri olarak ekledi. Goldberg’in ne Obama ne de başka bir yetkiliye doğrudan demeç şeklinde dayandıramadığı ithamlara, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi'nden tepki gösterdi ve 
Konsey Sözcüsü Stroh, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, DAEŞ karşıtı koalisyonumuzda önemli bir ortaktır ve bu yönetim NATO müttefiki olan Türkiye’nin güvenliğine kesin olarak bağlıdır. Başkan (Obama), Türkiye’nin Avrupa, Ortadoğu ve Müslüman dünyası arasındaki önemli köprü rolü nedeniyle Türk ortaklarımızın perspektifine özellikle değer vermektedir. Başkan Obama ve Erdoğan sık sık birbirleriyle konuşmaktadır ve diğer karşılıklı çıkar konuları dışında DAEŞ’e karşı ortak mücadelemiz ile Suriye’de şiddetin azaltılması hakkında geniş kapsamlı görüşmeler yapmaktadır. Suriye konusunda Başkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Türkiye’nin 2,5 milyondan fazla sığınmacıyı misafir ederek gösterdiği cömertlikten dolayı takdirlerini iletmiştir. Ortak sınamalara karşı durma konusunda iki ortak olmaya devam edeceğiz.” açıklamsında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.