Almanya'dan Türkiye hakkındaki o habere yalanlama

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Bild gazetesindeki Türkiye'ye seyahat hakkında röportajı için Almanya Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı.

Almanya'dan Türkiye hakkındaki o habere yalanlama
26 Ağustos 2017 Cumartesi 10:46

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Bild gazetesine verdiği röportajda Türkiye'ye seyahat hakkında konuştu. Gazete bu röportajı "Gabriel tüm Almanları Türkiye'ye seyahat konusunda uyardı" başlığıyla sunmasının ardından Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama yapıldı.

Bakanlıktan cuma günü yapılan açıklamada, gazetede yayımlanan röportajın ardından vatandaşlardan gelen soruların arttığı belirtilerek, Türkiye'ye seyahatler konusunda resmi bir uyarının şu aşamada söz konusu olmadığı bildirildi.

Alman Dışişleri Bakanlığı, insan hakları aktivisti ve bilişim danışmanı Alman vatandaşı Peter Steudtner'in Temmuz ayında MİT'in düzenlediği casusluk operasyonun ardından İstanbul Büyükada'da gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından, Türkiye'ye yönelik "seyahat bilgileri"ndeki uyarıları sertleştirmiş, ancak resmi "seyahat uyarısı" yapmamıştı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Bakan Gabriel'in Bild gazetesine verdiği röportajda "uyarı" kelimesini kullanmadığını belirterek, "Şu an Türkiye'ye seyahat edip etmemek her vatandaşın kendisine kalmış bir konudur" dedi. Sözcü, Türkiye'ye yönelik bir seyahat uyarısı planının bulunmadığını ve  "seyahat bilgileri"ndeki sertleştirilen uyarıların sürekli güncellendiğini kaydetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.