Almanya'da 1.8 tonluk bomba alarmı: On binlerce kişi tahliye edildi

​Almanya’nın Augsburg şehrinde 1.8 tonluk patlayıcının etkisiz hale getirilmesi için on binlerce kişi tahliye edildi.

Almanya'da 1.8 tonluk bomba alarmı: On binlerce kişi tahliye edildi
26 Aralık 2016 Pazartesi 11:40

​Almanya’nın Augsburg şehrinde İkinci Dünya Savaşı’ndan kalan 1,8 tonluk devasa bombanın etkisiz hale getirilmesi için 54 kişinin tahliyesi yapıldı. Otoparkın inşaat kazısı sırasında fark edilen 1,8 tonluk HC 4000 tipli İngiliz bombasının etkisiz hale getirlmesi için on binlerce kişinin tahliyesinde 4 bin kişi görev yaptı.

Tahliyenin İkinci Dünya Savaşının ardından gerçekleşen en büyük tahliye olduğu vurgulandı. İngilizlerin 1944 yılında Augsburg'a gerçekleştirdiği hava saldırısından kaldığı düşünülen 1.8 tonluk patlayıcının bulunduğu yerin 1,5 km etrafındaki bölgede tahliye işlemi gerçekleştirildi. Tahliye ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Kurt Gribl, konunun ciddiyetini vurgularak halktan destek olmasını istedi. Kurt Gribl, tahliyenin pazar günü yapılma nedenini ise trafiğin az olması ve iş yerlerinin kapalı olması diye açıkladı. 

Ayrıca Belediye başkanı Kurt Gribl, "Bu çalışma 5 saat tahmin edilmekte ama akşama ya da diğer güne kadar`da sürebilir. Mağdurlar için bir çok acil konaklama yerleri hazır tutulmakta" diyerek vatandaşları uyardı. 

Bombanın etkisiz hale getirilmesi için bomba uzmanları saat 15.15'te çalışmalarına başladı. Bomba 3,5 saat sonra etkisiz hale getirildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.