Alman komedyen Guido Cantz, Erdoğan'a destek çıktı

Almanya'nın eğlence programı sunucusu Guido Cantz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmesi nedeniyle meslektaşı Böhmermann hakkında "Bunlar kendini seyircilerin üstünde gören insanlar" diye konuştu.

Alman komedyen Guido Cantz, Erdoğan'a destek çıktı
01 Haziran 2016 Çarşamba 09:38

Almanya'nın en çok izlenen "Şakadan anlıyor musunuz?" adlı eğlence programı sunucusu olan Guido Cantz, Alman meslektaşı olan Böhmermann hakkında sert konuştu. Cantz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içerikli şiir yazan Böhmermann için, "Mizah'ın eğlenceli, anlamlı ve akıllı olması lazım" diyerek bende mahkemeye verirdim ifadesinde bulundu.

Almanya'da en çok izlenen eğlence programının sunucusu olan Cantz, Alman sunucu Böhmermann hakkında açıklamalarda bulundu. "Mizah, insanlara hakaret etmez, incitmez" diyen Cantz, "Mizah'ın eğlenceli, anlamlı ve akıllı olması lazım" diyerek meslektaşını eşetirdi.Cantz, "Eğer Böhmermann bana da böyle şiir yazsaydı benim avukatımdan da mektup alırdı" diye belirtti.

Cantz, ZDF sunucusu Jan Böhmermann olayının sinir bozucu olduğunu dile getirerek "Bunlar kendini seyircilerin üstünde gören insanlar" diyerek sertçe eleştirdi.

Böhmermann şiirinde "Bunları söylemek suç diyerek" Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan hakkında ağza alınmayacak hakaretler etmesi nedeniyle Angela Merkel'in verdiği izinle Alman ceza kanununun 103. maddesi uyarınca yabancı devlet adamına bilerek hakaret etmekten 3 ila 5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.