Ailesini Facebook Fotoğrafları Yüzünden Mahkemeye Verdi!

Avusturya’da 18 yaşında bir genç kadın, yüzlerce çocukluk fotoğrafını Facebook ’ta paylaştıkları için annesini ve babasını mahkemeye verdi.

Ailesini Facebook Fotoğrafları Yüzünden Mahkemeye Verdi!
15 Eylül 2016 Perşembe 11:20

Avusturya’da 18 yaşında bir genç kadın, yüzlerce çocukluk fotoğrafını facebbok ’ta paylaştıkları için annesini ve babasını mahkemeye verdi.

Avusturya medyasına göre ülkenin güneyindeki Carinthia bölgesinde yaşayan genç:
 “Hiç utanmaları, hiç sınırları yok. Tuvalette otururken, karyolada çıplak yatarken fotoğraflarımı bile paylaşmışlar. Hayatımın her aşaması fotoğraflanmış ve kamuya açılmış” dedi.

Anne -babasının, 11 yaşında olduğu 2009’dan itibaren çocukluk fotoğraflarını 700 facebook arkadaşıyla paylaştığını, bunları silmeleri için yaptığı talepleri de reddettiklerini söyleyen genç, son çare olarak dava açtığını belirtti. 

Baba ise fotoğrafları kendilerinin çektiğini, bu nedenle yayınlama hakları olduğunu savundu. Baba, “Sonuçta bu bizim çocuğumuz. Facebook arkadaşlarımızın da olumlu yorumlarını alan hoş bir  aile albümü bu” dedi.

Çocukların fotoğraflarının Facebook’tan paylaşılması konusu giderek daha çok tartışılıyor. Almanya nın Hagen şehrinde polis “Lütfen bunu yapmayın” diye uyarı yayınladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.