ABD’de başkan aday adayları kozlarını paylaştı

ABD’de, İşlam düşmanı olarak bilinen Donald Trump'ın da bulunduğu Cumhuriyetçi Parti'nin aday adayları televizyonda düzenlenen açık oturumda kozlarını paylaştı.

ABD’de başkan aday adayları kozlarını paylaştı
29 Ocak 2016 Cuma 10:45

Kasım ayında gerçekleştirilecek ABD Başkanlık seçimi öncesinde aday adayları kıyasıya mücadele ediyor. İslam ve müslümanlara karşı ifadeleri ile tepki toplayan Donald Trump'ın partisi Cumhuriyet Partisi'nin aday adayları, Iowa eyaletinde pazartesi günü yapılacak ön seçimler öncesinde son kez televizyonda kozlarını paylaştı.

Programı yayınlayan Fox News haber kanalını protesto eden iş adamı Donald Trump, programa katılmadı ancak sorularda ve aday adaylarının yanıtlarında kendisinden sık sık söz edildi.

İlk ön seçimin düzenleneceği Iowa eyaletinin Des Moines kentinde yapılan tartışma programına kamuoyu yoklamalarında Cumhuriyetçi Parti'den en fazla oyu alan yedi aday adayı katıldı.

Teksas Senatörü Ted Cruz, Florida Senatörü Marco Rubio, beyin cerrahı Ben Carson, New Jersey Valisi Chris Christie, Ohio Valisi John Kasich, eski Florida Valisi Jeb Bush ile Kentucky Senatörü Rand Paul programda açıklamalarıyla seçmenlerin desteğini aradı.

Fox News haber kanalından canlı yayınlanan programın sunuculuğunu Bret Baier, Chris Wallace ve Megyn Kelly yaptı. Kelly, geçen yıl yaz aylarında Cumhuriyetçi Parti’nin ilk canlı yayındaki tartışmasını da sunmuş ve Trump’a yönelttiği sorular nedeniyle iş adamının şiddetli eleştirilerine uğramıştı.

Trump, Kelly’nin sunucular arasında yer alması ve televizyonunun kendisini alaya alan açıklamalarının ardından programa katılmayacağını duyurmuştu.

Sunucu Kelly de programın başında Trump'ı "hepimizin bildiği fakat göz ardı ettiği gerçek" olarak nitelendirdi.

İki saat süren programda aday adaylarına dış politikadan ekonomiye, ulusal güvenlikten göçmenliğe, sağlık hizmetlerinden ırkçılığa kadar farklı birçok konuda soru yöneltildi.

Başkanlık seçimleri kapsamında ilk ön seçimler pazartesi günü Iowa eyaletinde yapılacak. Cumhuriyetçi başkan adaylarının bundan sonraki TV tartışma programı ise 6 Şubat'ta New Hampshire eyaletinde gerçekleştirilecek. New Hampshire'de ön seçimler 9 Şubat'ta yapılacak.


Kaynak: AA
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Allah Cumhuriyetçilere seçim kazanma nasip etmez İnşallah.