ABD-Türkiye arasında yeni bir başlangıç

Başbakan Binali Yıldırım'ın, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüşmesi sonucu Pence: ''Türkiye ile ilişkilerde yeni başlangıç yapmayı umuyoruz.'' dedi.

ABD-Türkiye arasında yeni bir başlangıç
18 Şubat 2017 Cumartesi 23:12

Başbakan Yıldırım, Almanya'yı ziyareti kapsamında katıldığı 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı çerçevesinde ABD Başkan Yardımcısı Pence ile bir araya geldi. Commerz Bank binasında basına kapalı gerçekleşen görüşme, 50 dakika sürdü. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine vurgu yapıldı ve terörle mücadelede ortak hareketin önemi üzerinde duruldu.  Görüşme sonrası ayrıca, FETÖ liderinin iadesi konusunda yeni bir sayfa açılacağı belirtildi.

ABD Başkan Yardımcısı Pence görüşme sonrası yaptıüğı açıklamada "Türkiye ile ilişkilerde yeni başlangıç yapmayı umuyoruz." dedi

Görüşmeye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı.

YILDIRIM, KARADAĞ BAŞBAKANI MARKOVİC İLE GÖRÜŞTÜ 

Başbakan Yıldırım, Karadağ Başbakanı Dusko Markovic ile görüştü.

Münih'teki Bayerischer Hof Oteli'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, 20 dakika sürdü.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.