ABD Savunma Bakanı'nın ilk ziyareti Japonya'ya

Pentagon Sözcüsü Jeff Davis, ABD’nin Japonya ve Kore Cumhuriyeti ile devam eden ittifakına olan bağlı kalacağını söyleyerek, ilk yurt dışı seyahatini Güney Kore ve Japonya’ya gerçekleştireğini bildirdi.

ABD Savunma Bakanı'nın ilk ziyareti Japonya'ya
25 Ocak 2017 Çarşamba 20:54

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Deniz Albay Jeff Davis, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mattis’in 2 Şubat’ta Güney Kore Savunma Bakanı Han Min-koo ile görüşeceğini, ardından 3 Şubat’ta Japonya Savunma Bakanı Tomomi Inada ile bir araya gelmek üzere Tokyo’ya geçeceğini söyledi.

Davis, seyahate ilişkin “Bu seyahat ABD’nin Japonya ve Kore Cumhuriyeti ile devam eden ittifakımıza olan bağlılığımızın altını çizecek ve ortak güvenlik iş birliğimizi daha da güçlendirecektir.” ifadesini kullandı.

Mattis’in Savunma Bakanı olarak ilk ziyaretlerini bu iki ülkeye gerçekleştirmesinin, Kuzey Kore’nin son aylarda nükleer başlıklı balistik füze denemeleri yapması ve ABD Başkan Donald Trump’ın ABD’nin Çin’i çevreleme politikası olan Asya Pasifik Denge Politikasına verdiği önemden ileri geldiği belirtiliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.