ABD'nin yeni başkanı Trump oluyor - Donald Trump kimdir?

ABD'de Clinton ile yarışan Donald Trump adım adım ABD Başkanlığı'na ilerliyor. Peki ABD'nin yeni başkanı olacak Trump kimdir?

ABD'nin yeni başkanı Trump oluyor - Donald Trump kimdir?
09 Kasım 2016 Çarşamba 08:11

8 Kasım 2016 tarihinde başlayan ABD Başkanlık seçiminde artık son viraja girildi. Demokratların adayı Hillary Clinton ile Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump arasında geçen başkanlık yarışını, İslam ve müslümanlar ile ilgili açıklamalarıyla gündeme gelen Donald Trump önde götürüyor. Peki Donald Trump kimdir?

270 delegeyi alanın ABD Başkanı olacağı seçimlerde şu ana kadar Donald Trump 231 delegeyi alırken, Clinton 209 delegede kaldı. ABD Başkanlığı'nı önde götürne Donald Trump kimdir? İşte detaylar.

Donald John Trump Kimdir?



14 Haziran 1947 yılından doğan Donald John Trump ABD'li iş adamı, siyasetçi, yönetici, girişimci ve yazardır.Trump Organizasyonu'nun başkanı olan Trump, Cumhuriyetçi Parti'nin 2016 ABD başkanlık seçimleri adayıdır.

Queens, New York'ta doğmuş, Pensilvanya'da bulunan Wharton Institu'de İşletme bilimleri eğitimi almıştır. Üniversite yıllarında babası Fred Trump'ın emlak ve inşaat firmasında çalışmıştır. Kariyeri sırasında oteller, kumarhaneler, golf sahaları ve daha birçok yapı inşa etmiştir. Trump: The Art of the Deal ve Trump: How to Get Rich gibi birçok kitap yazmıştır. 2000 ABD başkanlık seçimleri'nde Reform Partisi adayları arasında yer almıştır. Forbes iş dergisi tarafından hazırlanan Dünyanın En Zengin 400 İnsanı listesinde yer almıştır. 2004-2015 yılları arasında NBC kanalında yayınlanan ünlü reality show The Apprentice'de yer almıştır.

Trump, 2015 yılının Haziran ayında 2016 ABD başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti adayının belirleneceği parti içindeki yarışa katılacağını açıkladı. Seçim vaatleri hem ABD'de hem de dünyada büyük tartışmalara neden oldu.

Trump'ın müslümanlar ve İslam hakkındaki sözleri, dünyadaki müslümanlar tarafından büyük tepki toplamıştı. 
 


Etiketler; #donald trump
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.