ABD'nin saldırısına ilişkin NATO'dan ilk açıklama

ABD'nin Suriye'de bir hava üssüne yönelik yaptığı saldırı sonrasında NATO'dan ilk açıklama geldi. İşte NATO'nun açıklaması...

ABD'nin saldırısına ilişkin NATO'dan ilk açıklama
07 Nisan 2017 Cuma 14:52

ABD'nin saldırısı sonrasında NATO'dan açıklama geldi. NATO, ABD'nin saldırısını desteklediğini açıkladı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD'nin hava üssüne yönelik operasyonunun ardından yaptığı ilk açıklamada, "Barış için yürütülen uluslararası çabaları destekliyoruz" dedi. Açıklamada, "Bu gelişmenin sorumlusu Suriye rejimidir" ifadelerine de yer verildi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, ABD'nin Suriye'nin Shayrat Hava Üssü'ne düzenlediği roket saldırısı ile ilgili yaptığı açıklamada, NATO'nun "Suriye'de barış ve politik bir ortamı sağlamayı amaçlayan tüm uluslararası çabaları" desteklediğini söyledi. Gelişmelerle ilgili Suriye'nin "tam sorumluluğu olduğunu" savunan Stoltenberg, "Herhangi bir kimyasal silah kullanımı kabul edilemez, karşılıksız bırakılamaz ve sorumlular hesap vermelidir. NATO, kimyasal silahların kullanılmasının uluslararası barış ve güvenliği tehdit ettiğini düşünüyor" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.