ABD donanması tepki çeken paylaşımı kaldırdı

ABD Donanmasına ait Twitter hesabında paylaşılan skandal resim, yoğun tepkiler sonrasında kaldırıldı. Konu ile ilgili fazla açıklama bulunmayan ABD'li yetkililer resmin kaldırıldığını ifade etti.

ABD donanması tepki çeken paylaşımı kaldırdı
14 Ekim 2016 Cuma 21:10

ADB donanmasına ait resmi twitter hesabında paylaşılan skandal resim, gelen yoğun tepkilerin ardından kaldırıldı. Kuruluşunun 241. yıldönümü nedeniyle Twitter hesabında paylaşılan "Amerika'nın denizcileri çetin, cesur ve hazır" başlıklı resimde, Türk askerlerinin öldürüldüğü tasvir edilen bir kare yer alıyordu. Gelen yoğun tepkiler sonrasında ABD Donanması resmi Twitter sayfası resmi kaldırdı.

"Amerika'nın denizcileri çetin, cesur ve hazırdır." ifadesine yer verilen iletide, elinde Türk bayrağıyla savaşan askerlerin öldürüldüğünü gösteren temsili bir tablo yer alıyordu.

Temsili tabloda 1801-1805 yıllarında Libya'nın Trablus bölgesinde ABD ile Osmanlı Devleti'ne bağlı Berberi devletleri (Fas, Cezayir, Tunus ve Libya) arasında yaşanan 1. Berberi Savaşı konu ediliyordu. Savaşın sonunda ABD, Akdeniz'e girişte Berberi korsanlarına ödedikleri yüklü miktarda vergiden muaf olma hakkını elde etmişti.

ABD Donanmasının paylaştığı resme Türk ve birçok yabancı sert tepki göstermişti.


Etiketler; #ABD Donanması
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.