ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Tonner, "Suriye'de yaşananlardan endişeliyiz"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Tonner Suriye'de Rejim güçlerinin sivil halka saldırdığı haberlerini aldıklarını ve bu haberlerden endişeli olduklarını ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Tonner, "Suriye'de yaşananlardan endişeliyiz"
03 Mart 2016 Perşembe 11:10

Günlük basın toplantısında konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Tonner, Suriye'de yaşanan olayları değerlendirdi. Suriye'de sivil halka karşı saldırıların olduğu haberi aldıklarını ifade eden Tonner bu durumda endişe duyduklarını dile getirdi.

Rejim güçlerinin özellikle sivil halka karşı ağır silahlarla saldırdığı haberlerini aldıklarını belirten Tonner, "Suriye rejiminin tank ve toplarla Lazkiye, Humus, Hama ve Şam yakınlarında sivillere saldırdığı yönündeki haberlerden endişeliyiz" açıklamasında bulundu.

Saldırı iddialarını tek tek incelediklerini belirttiği açıklamasında, bu bilgileri Rusya ve İran dahil olmak üzere bilgileri Uluslararası Suriye Destek Grubu üyeleriyle paylaştıklarını ifade etti. Ayrıca Tonner, rejime bağlı askerlerin Suriye'de kimyasal silah kullandığı yönündeki haberleri değerlendirdi.

Suriye'de ateşkeş başladıktan sonra Esed rejiminin sivillere klor varilleri attığı yönündeki haberleri duyduklarını belirten Toner, "Bu haberleri gördük. Kesin olarak teyit edemeyiz. Bu konuda bizim politikamız belli. Kimyasal silah kullanımını sert bir şekilde kınıyoruz. Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü bu iddiaları araştıracaktır" açıklamasında bulundu 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.