ABD'de patlama! :Uzay üssü roketi patladı!

ABD Florida'da sahil kenarında yer alan Cape Canaveral üssünde fırlatma rampasına test için yerleştirilen ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Araştırmalar Dairesinin (NASA)  SpaceX Falcon 9 roketi kalkış sırasında patladı.

ABD'de patlama! :Uzay üssü roketi patladı!
01 Eylül 2016 Perşembe 22:21



             NASA'dan yapılan açıklamada, bu hafta sonu uzaya bir uydu göndermeyi planlayan Amerikan SpaceX şirketinin Falcon 9 roketinin testi sırasında bir patlama meydana geldiği duyuruldu. Açıklamada, patlamanın roketin motorlarının statik ateşleme testi sırasında meydana geldiği ve patlamadan dolayı kilometrelerce uzaklıktaki binaların sallandığı kaydedildi.      
             Roketle İsrail uydu operatörü Spacecom için "iletişim araştırması" yapılacaktı. Amos 6 uydusunun cumartesi günü sabaha karşı uzaya gönderilmesi planlanıyordu.
             Kilometrelerce öteden duyulan şiddetli patlama, çevredeki binaların da sarsılmasına yol açtı.


Etiketler; #ABD
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.