Yüzlerce sığınmacı Avusturya'ya geçmek için bekliyor

Macaristan'ın Sırbistan ve Hırvatistan sınırını kapatmasının ardından yüzlerce sığınmacı, Slovenya üzerinden Avusturya'ya yöneldi.

Yüzlerce sığınmacı Avusturya'ya geçmek için bekliyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Macaristan'ın Sırbistan ve Hırvatistan sınırını kapatmasının ardından yüzlerce sığınmacı, Slovenya üzerinden Avusturya'ya yöneldi. Slovenya sınırına ulaşan sığınmacıların, ülkeye girmek için bekleyişleri sürüyor.

Avusturya'nın Slovenya sınırındaki Spielfeld sınır kapısına uluşan yüzlerce sığınmacı, güvenlik güçlerinin kontrolünde ülkeye giriş yapıyor. Sınırda kurulan çadırlara yerleştirilen sığınmacılar, daha sonra otobüslerle eyaletlerdeki mülteci kabul merkezlerine götürülüyorlar.

Spielfeld sınır kapısında bekleyen yüzlerce sığınmacı, Almanya'ya ya gitmek için önce Avusturya'ya geçiş yapacaklar.

Aralarında çok sayıda çocuk bulunan sığınmacıların bazılarının ise yorgun düştükleri için yerlerde yatmaları dikkat çekti. 

Steirmark Eyaleti Polis Sözcüsü Wolfgang Braunsar, gazetecilere yaptığı açıklamada, sınırda 3 bin 800 sığınmacının bulunduğunu belirtti. Braunsar, "Bugün binlerce sığınmacının giriş yapmasını bekliyoruz. Yaklaşık 5-6 bin kişi bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Sığınmacıların otobüs ve trenlerle eyaletlerdeki mülteci merkezlerine taşındığını ifade eden Braunser, gelen sığınmacıların çoğunun Almanya'ya gideceğini belirtti.

Ayrıca Braunsar, günlük yaklaşık 5 bin sığınmacının geldiğini, her gün 2 bin kişinin otobüslerle mülteci merkezlerine götürüldüğünü, geriye kalanların sınırdaki çadırlarda konakladığını sözlerine ekledi.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.