Telefondan Şirinler çıkabilir

ABD'deki PRISM skandalını ortaya çıkaran isim Edward Snowden konuştu. ABD sadece bir mesajla telefonları dinliyor.

Telefondan Şirinler çıkabilir
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

ABD'nin geliştirdiği teknolojik istihbarat araçları hakkında BBC'ye konuşan Edward Snowden yeni nesil uygulama kitleri sayesinde telefonların bir kısa mesajla izlenebildiğini söyledi.

NSA tarafından gelişitirilen casus yazılım yardımıyla ABD'nin tüm telefonlara ulaşabildiğini söyleyen Snowden bu uygulamadan kullanıcının haberinin olmadğını söyledi.

Bir SMS ile telefonlara gönderilen uygulamanın anlık veri akışını kullanarak ABD istihbaratına bilgi aktardığını söyleyen Snowden bu amaçla geliştirilen uygulamaların bir çok telefona gönderildiğini söyledi. 

Edward Snowden Smurf Suite adı verilen ve Şirinler anlamına gelen uygulama sayesinde telefonların anlık ekran görüntülerinin, kısa mesaj örneklerinin, kamera ve mikrofon kayıtlarıyla görüşme kayıtlarının alındığını bunların belirli aralıklarla da istihbarata aktarıldığını ifade etti.

ABD'deki izleme skandalını ortaya çıkaran Edward Snowden uzun süredir ABD dışında yaşamak zorunda kalıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.