Suriye'de Sivil Yerleşim Yerlerine Varil Bombalı Saldırı

Halep'te terör örgütü DAEŞ'in denetiminde olan Bab ilçesi ve Deyr Hafır kasabasına düzenlenen hava saldırılarında varil bombaları kullanıldı.100 kişi hayatını kaybetti.

Suriye'de Sivil Yerleşim Yerlerine Varil Bombalı Saldırı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Suriye ordusunun, Halep'in Deyr Hafır kasabasında çarşıya düzenlediği saldırıda 20 kişinin hayatını kaybettiği ve Bab ilçesine ''varil bombasıyla'' gerçekleştirdiği saldırı sonucu ise 80 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

 

Halep'te terör örgütü DAEŞ'in denetiminde olan Bab ilçesi ile Deyr Hafır kasabasında çarşıya ''varil bombasıyla'' hava saldırısı düzenlendi. 100 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Yaralılar ilçedeki ve Munbic'teki hastanelere kaldırıldı. 

 

Halep'in yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, orduya ait helikopterler, Halep'in kuzeydoğusunda yer alan ve DAEŞ'in kontrolünde olan Bab ilçesine '' 12 varil bombasıyla'' saldırı gerçekleştirdi. Saldırılarda hayatını kaybedenler arasında kadın ve çocukların da bulunduğu bilgisi alındı. Ayrıca bilgi veren kaynaklar tarafından, "Esed güçlerinin, hava saldırılarını gerçekleştirdiği bölgelerde terör örgütü DAEŞ'e ait merkezlerden uzak sivil yerleşim yerlerini hedef aldığını'' aktarıldı.

 

Deyr Hafır ve Bab ilçesi DAEŞ'in kontrolünde. Bu nedenle görüntü ve fotoğraf çekilemediği de edinilen bilgiler arasında.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.