Rusya ve Mısır Suriye konusunda anlaştı

Rusya'nın Ortadoğu hamlesi bölgede kendisine yeni müttefikler sağlıyor.

Rusya ve Mısır Suriye konusunda anlaştı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bir süredir Ortadoğu'da yaptığı faaliyetleriyle dikkatleri üstüne toplayan Rusya son olarak Mısır'la da Suriye konusunda anlaştı. Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ve Mısır devlet yetkilileri arasında geçen görüşmelerde Suriye'de siyasi çözüm için işbirliği mesajları çıktı. 

Rusya tarafından gelen bilgilere göre geçtiğimiz ayn Suudi Arabistan ve Rusya arasında Suriye konuu bir mutabakat gerçekleşmiş, Suudiler ve Katar Rusya'nın Suriye operasyonlarına karşı çıkmama garantisi vermişlerdi. Katar Dışişleri Bakanı operasyonlara devam eden İran'ı tehdit ederken Rusya ile ilgili herhangi bir açıklama da yapmamıştı. 

Öte yandan Rusya Suriye'deki operasyonlar konusunda neredeyse tüm Ortadoğu ülkelerini ve çeşitli silahlı grupları da yanına çıktı. Gelen son bilgilere göre PYD'ye silah veren, kendi ülkesinde temsilcilik açmasına izin vererek yasal statüde olmasını sağlayan Rusya şimdi de PKK'yı silahlandırıyor.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.