Rusya Füzelerini Türkiye'ye Kilitledi

TSK tarafından yapılan açıklamada Rusya'nın sınır hattındaki füze tacizlerinin sürdüğü belirtildi.

Rusya Füzelerini Türkiye'ye Kilitledi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Sınır hattında devriye görevlerini yerine getiren Türk savaş uçaklarına yönelik Rus tacizinin ardı kesilmiyor. Füzelerini sürekli Türkiye'ye yönelten Ruslar SU adlı hava savunma sistemleriyle taciz ediyor. 

Son günlerde art arda gelen NATO açıklamalarına Hazar Denizi'nden Suriye'yi vurarak yanıt veren Rusya bir yandan da Türkiye'ye tacizlerini sürdürüyor. Son olarak Genelkurmay Başkanlığı web sayfasından duyurulan füze kilitleme olayında füzeler 1 dakika 30 saniye boyunca Türk hava sahasına kilitlendi.

8 F-16 uçağı tarafından gerçekleştirilen devriye görevinde Rusya'nın füze sistemlerinin kilitlendiğini tespit eden TSK radarları konuyu bir basın duyurusu ile açıkladı. 

Öte yandan NATO tarafından gelen Türkiye'ye destek açıklamaları bir yandan da "Türkiye kendi sınırlarını korumaya muktedir" açıklamalarıyla çelişiyor. Gelen son bilgilere göre füze savunma sisteminde önemli rolü bulunan Patriot sistemlerinden biri daha 15 Ekim'de Türkiye'den ayrılacak. 

Almanya'nın NATO savunması kapsamında Türkiye'ye gönderdiği patriot birliği ve görevli personeli 15 Ekim tarihinde Kahramanmaraş'tan ayrılarak ülkelerine dönecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.