Ruslarla Türkmenler 5 yıldır savaşıyor

Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri yaptıkları açıklama ile Ruslar'ın 5 yıldır bölgede olduğunu belirtti.

Ruslarla Türkmenler 5 yıldır savaşıyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bayırbucak Türkmenleri'ne ait Sultan Abdulhamid Han Tugayları Komutanı Ömer Abdullah Anadolu Ajansı'na konuştu. Abdullah Ruslar'ın 5 yıldır bölgede olduğunu belirterek bu süre bıyunca da kendileriyle savaştıklarını söyledi.

Ömer Abdullah Rusya'nın IŞİD ile savaşmak için bölgeye geldiğini ancak kendi bölgelerinin de aralarında olduğu çok sayıda sivil alanın vurulduğunu söyledi. Bayırbucak Türkmenleri ile çok sayıda Arap'ın yaşadığı bölgelerin düzenli olarak füze yağmuruna turulduğunu kaydeden Ömer Abdullah bölgelerini koruyacaklarını söyledi.

Rusya'nın Esed'e verdiği önemli desteğin muhalifleri kararlılıktan vazgeçirmediğini kaydeden Abdullah, desteğe rağmen Esed'e ait 200 tankı imha ettiklerini belirtti.

Abdullah, "Bunları topraklarımızdan atacağız. Sırtımızı Allah'a dayadık. Biz ne Esed'li ne de Esed'siz bir geçişe 'evet' deriz. Bizler kendi yönetimimizi istiyoruz" diye konuştu.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.