NATO Türkiye'yi savunmaya hazır olduğunu söyledi

Rusya'nın bölgede tansiyon arttırıcı hamlelerine karşı NATO'dan bir biri ardına açıklamalar geliyor.

NATO Türkiye'yi savunmaya hazır olduğunu söyledi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Türkiye'ye yapılan sınır ihlal ve tacizleriyle ilgili bir açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg "Türkiye dahil tüm müttefiklerimizi savunmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye yönelen Rusya tehdidi konusunda bir toplantı yapmaya hazırlanan NATO'nun en üst düzey isminden gelen açıklamalarda Rusya'ya Türkiye'nin hava sahasına saygı duyması çağrısında bulunuldu. 

Rusya'nın Suriye saldırılarından "endişe" duyduklarını söyleyen Jens Stoltenberg bu konuda Rusya'yı uyardı. Rusya'nın Esad rejimine destek vermekten vazgeçmesi çağrısında bulunan Genel Sekreter bu durumun işleri çıkmaza sürüklediğini belirtti.

NATO'dan açıklama yapan aynı isim daha önce de PKK'ya karşı yapılan operasyonları eleştirmiş, operasyonlarda "ölçülü" davranılması gerektiğini söylemişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.