NATO mermer nato kafa

NATO Genel Sekreteri terör olaylarından en fazla etkilenen müttefik olarak tanımladığı Türkiye'ye teröre karşı orantılı müdahale çağrısı yaptı.

NATO mermer nato kafa
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bir süre önce Türkiye'ye destek açıklamaları ile gündeme gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptığı açıklamada terör saldırılarına karşı "orantılı" müdahale çağrısı yaptı. 

Yaptığı açıklamalarda ikinci kez "Türkiye'yi korumak" tabirini geçiren Jens Stoltenberg  yine Türkiye'yi korumak için asker göndermeye hazır olduklarını söyledi. Daha önce Dışişleri Bakanlığı tarafından sert bir şekilde uyarılan NATO sekreteri terör konusunda aynı açıklamayı yineledi. Genel Sekreter bu açıklama ile "nato mermer nato kafa" şeklindeki Arnavut atasözünü akıllara getirdi.

NATO Genel Sekreteri doğudaki müttefikleri arasında saydığı Türkiye'yi korumak için ellerinden geleni yapacaklarını, NATO'nun caydırıcı bir güç olarak bulunmasını önemsediklerini söyledi.

Yaptığı açıklamalarla sürekli gündeme gelen Genel Sekreter, Suriye konusunda da çeşitli siyasi tahliller yaptı.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.