İngiltere Suriye için BMGK tasarısı hazırladı

Suriye\'de sivil bölgelerde kullanılan varil bombalarına ilişkin İngiltere bir Güvenlik Konseyi karar tasarısı hazırladı.

İngiltere Suriye için BMGK tasarısı hazırladı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

İngiltrere tarafından hazırlanan bir Güvenlik Konseyi karar tasarısı konsey üyesi bazı üyelere dağıtıldı. Güvenlik Konseyi karar tasarısının içerği bilinmezken Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyesi Rusya ve Çin'in Suriye aleyhine verilen tasarıları veto ettikleri biliniyor. 

Kasım ayında Birleşmiş Milletler'in öncelikli gündem maddesi olarak Suriye'nin bulunduğunu belirten İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Mathew Rycroft üye ülkelerden bazılarıyla tasarıyı paylaştıklarını söyledi.

Birleşmiş Milletler'in Kasım ayı başkanlığını yürüten İngiltere'nin bu y içinde Suriye konusunda çalışmalara ağırlık vermesi ve diplomatik manevralarla konuya ilişkin çözümler bulmaya çalışması bekleniyor. Öte yandan Rusya ve Çin'in Esad karşıtı bir çok karar tasarısını daha konseye gelmeden engellediği de ifade ediliyor. Bu zamana kadar Rusya ve Çin tarafından konseyde oylanan 4 Suriye tasarısı veto edildi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.