Gizemli gezegen Plüton'daki büyük keşif açıklandı

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi'nin (NASA) gizemli gezegen Plüton ile ilgili yeni keşifleri yayımlandı.

Gizemli gezegen Plüton'daki büyük keşif açıklandı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

NASA'nın uzay aracı olan 'New Horizons' tarafından çekilen Plüton'un yeni fotoğrafları yayımlandı. New Horizons ekip lideri Dr. Alan Stern, Plüton'daki mavi gökyüzünün göz kamaştırıcı olduğunu söyledi. Stern, mavi gökyüzünün etrafında bulunan puslu katmanın büyüklüğü ve yapısı hakkında bilgi verebileceğini ifade etti.

Yayımlanan fotoğraflarda gezegen yüzeyinde kırmızı buz parçacıklarının olduğu görülüyor. Daha önce yayımlanan fotoğraflarda, gezegen yüzeyinde kum tepecikleri, vadiler, yüzen buz kütleleri ve bunların etrafında puslu bir katman olduğu görülmüştü.



Araştırmacılar önceden , gezegende dağa benzer yapıların keşfedildiğini ve bu dağların buzlarla kaplı olduğunu, yüksekliğinin 3 bin 400 metre olduğunu açıklamıştı. Araştırmacılar, Plüton'un jeolojik olarak aktif olduğu değerlendirmesini yapmıştı.

 

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.