'Esad yakında görevi bırakabilir'

Rusya'da yayın yapan Kommersant isimli gazete yakın zamanda Esad'ın görevi bırakma açıklaması yapacağını öne sürdü.

'Esad yakında görevi bırakabilir'
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Türkiye dahil tüm ülkelerin 6 ay içinde Esad'ın görevi bırakması konusunda anlaştığı belirtilirken yakın zamanda Esad'ın konuyla ilgili bir konuşma yapması bekleniyor. 

Rusya'nın Suriye'ye saldırısının ardından gözler bu ülkede savaşa devam eden ABD ve koalisyon ülkelerine çevrilmişti. Sınırda Rusya ile yaşanan çok sayıda gerginliğin ardından ABD ve Rusya'nın anlaştığı, bölgede çok yönlü bir diplomasi trafiği yürüdüğü belirtiliyor. İddialara göre Rusya'nın çabasıyla Esad görevi bırakmayı kabul etti. Çok yakın zamanda konuyla ilgili bir açıklama yapabilir.

Öte yandan Esad'ın görevi bırakması için Suriye'deki tüm silahlı grupların imha edilmesi gerektiğini belirten Rusya'nın nasıl bir ara formül üstünde anlaştığı bilinmezken konuyla ilgli Türk makamlarının da bilgisinin olmadığı iddia ediliyor. 

Esad son olarak Moskova'da boy göstermiş, ülkesinin hemen hemen tüm kurumları buraya taşınmışken kendisi de bu ülkede basına poz vermişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.