En az 50 bin Suriyeli Türkiye yolunda

Halep'e başlatılan saldırı nedeniyle Türkiye'ye doğru en az 50 bin sığınmacı yola çıktı.

En az 50 bin Suriyeli Türkiye yolunda
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Uzun süredir Türkiye'nin yaptığı uyarılara rağmen Halep saldırısının pervasızca sürdüren Rusya İran ve ortakları onbinlerce insanı yerinden etti. Gelen son bilgilere göre Halep Türkiye karayolunda onbinlerce sığınmacı bulunuyor. İstikametleri Türkiye olan sığınmacıların aralarında çok sayıda kadın ve çocuk da bulunuyor. 

Bayırbucak Türkmenleri'nin yaşadığı bölgeye kara ve hava saldırısı yapan rejim güçleriyle destekçileri burada şiddetli bir direnişle karşı karşıya kaldı. Ancak bu direnişin kırılabileceği, Rusya'nın ciddi bir saldırıya imza attığı gerçeği güvenlik uzmanlarınca sıkça dile getiriliyor. Bölgede rejim güçlerinin başarı elde etmesi sığınmacı sayısını katlayarak arttırabilir.

Suriye'den başlayan sığınmacı akınında tehlikeler bununla da sınırlı değil. Kuzay bölgelere saldırı düzenleyen rejim güçleri büyük bir vandalizme de imza atıyor. Çok sayıda Arap aşiretinin bulunduğu bölgeye bomba yağdıran savaş uçakları göçleri başlattı bile.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.