Doğalgaz indirimi Rusya'ya dava açtırdı

Rusya'nın 1 Ocak 2015'ten itibaren uygulaması gereken doğalgaz indirimini halen uygulamaması üzerine Türkiye Rusya'ya dava açtı.

Doğalgaz indirimi Rusya'ya dava açtırdı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin'in Türkiye ziyareti sırasında söz verdiği doğalgaz indirimi ile ilgili halen ilerleme kaydedilemedi. 27 Haziran'a kadar bu konuda bir adım atmayan Rusya'ya karşı Türkiye'nin uluslararası tahkime başvurma yetkisi doğdu. Konuyu değerlendiren Türkiye, Rusya'yı dava etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun yaptığı açıklamada doğalgaz indirimine gidilmemesi nedeniyle tahkime başvurduklarını açıkladı. Uluslararası ticaretin sorunsuz yürümesi için sık sık başvurulan tahkim kararları fiyat konusunda da nihai belirleyici olacak.

Konuyu basın mensuplarına değerlendiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun Türkiye'nin Rusya için iyi bir müşteri, Rusya'nın da türkiye için iyi bir tedarikçi olduğunu söyledi. Uluslararası siyaset konusunda yaşanan anlaşmazlıkların doğalgaz ticaretini etklemeyeceğini söyleyen Alaboyun geçmişte de iki ülke arasında tahkime giden davalar olduğunu söyledi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.