Çin Türkiye'de yatırıma hazırlanıyor

Çin tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletildiği belirtilen dosyalarda bir çok otoyol ve tren projelerine verilen teklifler yer alıyor.

Çin Türkiye'de yatırıma hazırlanıyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi tarafından yapılan bir açıklama ile Çin ve Türkiye arasındaki iş birliği konularına değinildi. Zeybekçi yaptığı açıklamada Çin'in Türkiye'deki dev projelere katkı sunmak için çalıştığını söyledi. Zeybekçi tarafından yapılan açıklamalara göre Çin Edirne-Kars, Antalya-İzmir hızlı tren ve otoyol projeleriyle ilgileniyor.

En hızlı büyüyen ülkeler arasında Türkiye'nin yer almasının kaçınılmaz olacağını belirten Bakan Zeybekçi, işsizlik rakamlarında ve diğer ekonomik göstergelerde yaşanan kötü gidişin geçici olduğunu vurguladı. Bir süre sonra ekonomide toparlanma yaşanacağını belirten Zeybekçi, kırılgan yapının tmamen ortadan kalktığını da söyledi.

İşsizlik oranının yüzde 9,8 olduğunu söyleyen Zeybekci, "İstihdam edilen toplam iş gücü sayısı 30 milyon 311 bin kişi, istihdam edilen kişi sayısı 27 milyon 342 bin kişi, işsiz sayısı 2 milyon 970 bin kişiye ulaşmış. Türkiye önümüzdeki dönemde işsizlik rakamlarını iki haneye ulaşmadan bunları aşağıya çekecek. Türkiye yıl sonu itibariye yüzde 4'e yakın bir büyümeyle bu seneyi kapatacak. 2016 ile ilgili büyüme beklentilerimiz daha da yukarıda olacak. Siyasi ve ekonomik istikrarla beraber pozitif alanlara geçeceğiz" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.