Binlerce Sığınmacı Türkiye Yollarında

Rusya'nın kent merkezlerini ve sivilleri vurması yüzünden binlerce sığınmacı Türkiye'ye doğru yola çıktı.

Binlerce Sığınmacı Türkiye Yollarında
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Hama, Humus, Rakka ve Cerablus gibi kentleri hava güçleriyle art arda vuran Rusya buralardan binlerce sivilin ayrılmasına neden oluyor. Rakka Tel Abyad arasında yaklaşık 5 bin kişilik bir sığınmacı kafilesinin yürüdüğü haberleri gelirken diğer merkezlerden de Türkiye'ye doğru yeni bir akın başladı.

Rusya'nın üçüncü gününe giren hava saldırılarında bölgeye sivil muhalif ve IŞİD ayrımı gözetmeksizin tonlarca bomba yağdırması tüm dünyanın tepkisini çekmeye devam ediyor. ABD'den "bedelini ödeme" minvalinde açıklamalar gelirken Rusya'nın Suriye'de bir CIA karargahını vurduğu da bildiriliyor.

Türkiye sınır kapılarında önlemler yeniden arttırılırken çok sayıda sığınmacının ülkede nereye yerleştirileceği de merak konusu olmayı sürdürüyor. Rusya'nın bu saldırısı ile birlikte Türkiye'ye 50 bin yeni sığınmacının gelmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.