Avusturya ve Almanya Arasındaki Tren Seferleri Durduruldu

Son bir ay içerisinde yaklaşık 170 bin sığınmacının Salzbug üzerinden Almanya'ya geçmesi üzerine, sığınmacı akınını engellemek için Avusturya ve Almanya arasındaki tren seferleri 12 Eylül tarihine kadar askıya alındı.

Avusturya ve Almanya Arasındaki Tren Seferleri Durduruldu
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Avusturya Devlet Demir Yolları, son bir ay içerisinde yaklaşık 170 bin sığınmacının Salzbug üzerinden Almanya'ya geçmesi nedeniyle Avusturya ve Almanya arasındaki tren seferlerinin 12 Eylül tarihine kadar karşılıklı olarak yeniden askıya alındığını bildirdi.

Yapılan açıklamada; Almanya otoritelerinin artan sığınmacı sorunu nedeniyle tren seferlerinin durdurulmasını talep ettiği ve bu kapsamda Salzburg ve Almanya arasındaki tren seferlerinin 12 Ekim'e kadar askıya alındığı belirtildi.

Almanya daha önce 15 Eylül tarihinde de sürekli artan sığınmacı sorunu nedeniyle Avustarya ile aralarındaki tren seferlerini geçici olarak askıya almıştı. Son 10 gün içerisinde yaklaşık 35 bin sığınmacının Almanya'ya geçiş yapması ve bu sayının giderek artması üzerine Almanya yeniden sınır kontrollerine başlama kararı aldı. Bu karar üzerine ilk olarark Avusturya sınırı kapatıldı ve Avusturya'dan gelen tren seferleri durduruldu.

Almanya'ya ulaşmak isteyen sığınmacılar, Macaristan, Hırvatistan ve Slovenya üzerinden Avusturya'ya geçiş yaparak Slazburg'a geliyorlar buradan da trenlerle Almanya'ya geçiyorlardı. Sığınmacıların büyük çoğunluğunun Suriyeli olduğu öğrenildi.

Tren seferlerinin iptal edilmesi üzerine isteyenler kamplara götürüldü. Ancak kamplara gitmek istemeyenler istasyonda ve çevresindeki yerlerde geceyi geçiriyorlar.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.