ABD Yarım Saat Boyunca Hastane Bombaladı

ABD Afganistan'da Sınır Tanımayan Doktorlar'a ait bir hastaneyi yarım saat boyunca bombaladı.

ABD Yarım Saat Boyunca Hastane Bombaladı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bir süre önce Afganistan'ın Kunduz kentini yeniden kontrol altına aldıklarını iddia eden ABD bölgedeki hava saldırılarını sürdürüyor. Hava saldırılarından önce koordinatları bildirilerek hastane olduğu vurgulanan Sınır Tanımayan Doktorlar'ın bulunduğu bina ABD jetleri tarafından yarım saat boyunca vuruldu. 

Sınır Tanımayan Doktorlar Hastanesi'nde görev yapan 9 personel bombardımanda yaşamını yitirirken çok sayıda personel ve hastanedeki hastalar da yaralandı. 

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) tarafından yapılan açıklamada mümkün olan en sert biçimde olayı kınadıkları belirtilirken ABD bölgede "bir hastanenin vurulmuş olabileceğini" söyledi.

Öte yandan Kunduz kentini geri aldıklarını iddia eden ABD'nin bölgede neden hava saldırılarına devam ettiği de bilinmiyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.