ABD ve Rusya Suriye konusunda anlaştı

ABD ve Rusya Devleti, Suriye hava sahasında koalisyon uçakları ile Rus uçaklarının DAEŞ operasyonları sırasında tehlikeli yakınlaşmasını önlemek üzere anlaştı.

ABD ve Rusya Suriye konusunda anlaştı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

ABD ve Rusya Devleti, Suriye hava sahasında koalisyon uçakları ile Rus uçaklarının DAEŞ operasyonları sırasında tehlikeli yakınlaşmasını önlemek üzere anlaştı. Yapılan anlaşma, savaş uçakları ve İHA'ları da kapsıyor. 

Konu ile ilgili ABD Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü Peter Cook  günlük olağan basın toplantısında anlaşmayı açıkladı.

Cook basın toplantısında yapılan anlaşmada İHA'larında olduğunu ifade ederek, "tarafların uçaklarda profesyonel havacılığa uyulması, özel iletişim frekanslarının kullanılması ve karada iletişim hatlarının oluşturulmasını' söyledi.  Cook yapılan bu  anlaşmanın  taraflar arasında bir işbirliği anlamına gelmediğini vurguladı. Tarafların hedef bilgisi veya bilgi alışverişi gibi konularda birlikte çalışılmayacağına dikkat çekti.

Cook, taraflar arasında yapılan müzakerelerin ABD'nin Rusya'nın Suriye politikasını benimsediği anlamına gelmediğine vurgu yaptı. 'Aksine Rusya'nın ters tepen Suriye projesi ve Esed rejimini desteklemesinin Suriye'de devam eden iç savaşı daha da kötü bir hale getireceğine inanmaya devam etmekteyiz' ifadesini kullandı.

Basın Sözcüsü Cook, Rusya hükümetinin anlaşmanın içeriğinin tamamının paylaşılmasını istemediğini belirtti.  Yapılan bu anlaşmanın salı günü imzalandığı ifade edildi. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.