ABD Suriye'ye 'danışman' komutanlar gönderecek

ABD Suriye'ye ilk kez kara unsurlarını gönderecek. Gönderilecek askeri personelin 'danışman' olacağı belirtildi. İran da bölgede danışman bulundurduğunu iddia ediyor.

ABD Suriye'ye 'danışman' komutanlar gönderecek
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Amerika Birleşik Devletleri tarafından alınan bir kararla Suriye'de IŞİD'e karşı savaşan gruplara askeri danışmanlık desteği verileceği belirtildi. Danışmanların askeri tavsiyelerde bulunmak üzere bölgeye gönderileceği kaydedildi.

Bir ABD'li yetkili tarafından basına yapılan açıklama ile gündeme gelen karar neticesinde ABD bölgeye askeri birliklerini göndereceği duyuruldu. 

İran'da Esad birliklerine askeri destek sunmak üzere bölgede danışman görevlendirdiğini duyurmuştu. Ancak İran birlikleri özellikle Halep kuşatmasında çektikleri selfie ile gündem olmuştu. 

ABD'nin Suriye'ye göndereceği kara unsurlarının PYD ve Arap birlikleri arasında oluşturulan yaklaşık 30 bin kişilik birlikte görevli olacağı iddia ediliyor. Konuyla ilgili ayrıntılar henüz netleşmedi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.