ABD Kunduz'u Yeniden İşgal Edebildi mi?

Bir süre önce Taliban tarafından ele geçirilen Kunduz kentine yapılan saldırılar sonucu ABD bölgede denetimi ele geçirdi.

ABD Kunduz'u Yeniden İşgal Edebildi mi?
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Afganistan Kunduz eyaletine yönelik başlayan Taliban saldırısı sonrasında eyalet Taliban'ın denetimine geçmiş, bir çok ABD askeri ve Afgan polisi öldürülmüştü. Konuyla ilgili çalışmalar yapan Afgan güçleri ve müttefikleri Kunduz'un yeniden alınması için çalışmalarını sürdürüyor. 

Afgan güvenlik güçlerinden gelen bilgiye göre ABD'nin hava saldırıları sonucu Taliban Kunduz'u tamamen terk etti. Ancak Taliban güçleri Kunduz'a bağlı Kale-i Zal bölgesinden çektikleri bir Youtube videosu ile iddiaları yalanladı.

Geçtiğimiz günlerde ABD ve yerel müttefiklerinden Taliban tarafından alınan Kunduz pek çok olaya sahne olmuş, dünya çapında en çok konuşulan olay ise cezaevindekilerin tamamen serbest bırakılması olmuştu. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.