İmamlar muhtar oluyor

Diyanet İşleri Başkanlığı hizmet anlayışını tamamen değiştirdi.Camiler yeniden ilimle, irfanla, hikmetle, kitapla buluşturulacak. Din görevlileri artık insanlarla birebir ilişki içerisinde hizmet sunacak.

İmamlar muhtar oluyor
05 Ocak 2017 Perşembe 13:52

Diyanet İşleri Başkanlığı hizmet anlayışını köklü değişikliğe gidiyor. Bu kapsamda artık camiler, sadece namaz vakitlerinde açık olamayacak. 

Diyanet, Din Görevlileri, sadece namaz kıldırma memuru olmaması gerektiği anlayışından hareketle din görevlilerine yönelik yeni hizmet anlayışı kapsamında çalışma başlattı. Buna göre, din görevlileri görev yaptığı bölgenin dini-manevi, ahlaki ve sosyal sorunları ile ilgilenecek. Sadece cami görevlisi değil, aynı zamanda mahallenin, köyün imamı konumuna gelecek.

Camiler, 24 saat açık olacak. Caminin ve din gönüllüsünün mesai saatinin olmadığı bilinci imamlara anlatılacak. İmamlara bu noktada yeni görevler düşecek. 

Camilerde ders halkaları oluşturulması için gereken adımlar atılacak. Bütün camilerde kütüphanelerin açılması, camiye gelen öğrencilerin derslerini camilerde yapabilmeleri için gerekli ortam sağlanacak. Camiler yeniden ilimle, irfanla, hikmetle, kitapla buluşturulacak. 

Din görevlileri artık insanlarla birebir ilişki içerisinde hizmet sunacak. Görev yaptıkları mahalle ve köyde insanların sosyal ve ekonomik durumlarından haberdar olacak. Engelliler, yaşlılar, sokak çocukları, yetimler, şehit ve gazi yakınları, fakir ve düşkünler, işsizler, mülteciler, ceza ve ıslahevlerinde bulunanlar, hasta ve bakıma muhtaç olanlar hakkında bilgi sahibi olacak. Cemaatin dertleri, problemleri ve her türlü sıkıntılarıyla yakından ilgilenip çözmeye çalışacak.

Çocuklar ve gençlerle irtibatını sürdürebileceği bir ortam oluşturacak. Öğrencilere burs bulma konusunda yardımcı olacak. 

Toplumun her sınıfından, her yaştaki insanla sıcak ve alçak gönüllü bir üslup ile ilişki içinde olacak. Dini, milli gün ve bayramlarda milli ve manevi değerler canlı tutulacak. Bu değerler çocuk ve gençlere aktarılacak. 

Her bölgenin ekonomik, sosyal, kültürel, eğitim durumunu, dini ve mezhepsel farklılıklarını göz önünde bulundurarak mevcut sosyal ve kültürel problemlere çözüm üretecek.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.